Aariya Mol        

Traditioneel Thaise Massages

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

    

Thaise massage :

 

De gedachtengang achter de Thaise massage is dat het lichaam één geheel is.

Dit in tegenstelling tot veel Westerse behandelingen die vaak alleen naar één bepaald gedeelte van het lichaam kijken. 

De onderdelen apart van ons lichaam laten op zichzelf  ons niet optimaal functioneren. Het is het geheel tesamen, als een eenheid en in balans met elkaar die ons optimaal laat functioneren.

Thaise massage helpt ons die balans te bewaren en helpt zo niet alleen de pijn en de stress te behandelen, maar ook om toekomstige ongemakken en ziekten te voorkomen.

Regelmatige massage met strekken, drukken en kneden helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en versterkt zo het natuurlijke afweersysteem.

De massage van de diepere weefsels helpt ook de bloedsomloop te verbeteren waardoor meer zuurstof en bloed door het lichaam en de interne organen stroomt om ze zo optimaal en harmonieus samen te laten werken.

In onze maatschappij met veel haast en stress is dat geen gemakkelijke taak.

Een belangrijk onderdeel van de Thaise massage is  ‘stimulatie op afstand’.Bepaalde lichaams gebieden worden beinvloed door andere plekken van het lichaam te stimuleren. Dit lijkt msschien wel vreemd, omdat alles in ons lichaam met elkaar is verbonden en  samen werkt .Het andere deel van de Thaise massage vertoond veel overeenkomsten met fysiotherapie en chiropractijk, maar is natuurlijk deel van dezelfde eenheid van het lichaam.

De Thaise masseur gebruikt vingers, duimen, voeten, ellebogen en knieen om te trekken, duwen en kneden in allerlei verschillende posities. In gebieden met teveel spanning kan de druk voor langere tijd worden gehandhaafd. De combinatie van langzame bewegingen en concentratie en bewustzijn kan een gevoel van stroming rond en met het lichaam van de gemasseerde creeren.

De kracht van het drukken, trekken en kneden kan zacht, hard of daar tussenin zijn, afhankelijk van de sensitiviteit, flexibiliteit en spanning van de spieren, maar ook afhankelijk van de conditie en leeftijd.

Wanneer alles perfect is, dan ontstaat er een band tussen de masseur en de gemasseerde, die voelt wat goed is zonder bewust over de technieken te denken. Normaal zal de gemasseerde dit dan ook zo ervaren.

Een Thaise massage duurt 1.5-2 uur tot wel 3 uur. 1 uur wordt gezien als kort. Dat is zo omdat de massage bestaat uit langzame bewegingen die ontspanning brengt en dat omdat het hele lichaam wordt behandeld, van de tenen tot en met het hoofd en het gezicht.

 

Massage voor ouderen.    

 

Ouderen hebben veel baat bij aanraking en massage!

Diverse vormen van massage hebben op meerdere vlakken een goede uitwerking op de ouderen. Massage voor ouderen is ontspannend en kalmerend. Bovendien is het voor hen extra fijn om weer eens aangeraakt te worden.

Aanraking en massage is voor veel ouderen geen vanzelfsprekendheid, zeker als de partner is overleden. Een aanraking kan kalmeren, ontspannen en helpt bij het verlichten van bepaalde klachten als hoofdpijn, schouder- en nekpijn. Het is heilzaam om regelmatig tijd in te ruimen voor ontspanning. In een rustige omgeving met sfeervolle achtergrondmuziek kom je even in een andere wereld.

Bovendien werkt ontspanningsmassage preventief voor veel gezondheidsklachten. Massage bevordert de doorstroming van bloed en lymfe en daardoor het genezend vermogen van het lichaam stijgt. Daarnaast is het ook gewoon heerlijk en lekker!

Er worden GEEN EROTISCHE DIENSTEN aangeboden

of erotische handeleingen toegestaan.